Välkommen
Presentation
Aktuellt
Disputationsfest
Promovering
Avhandling
CV
Mara bokförlag
Släkt vänner kollegor
Balkong
Utflykter
Malen Malte

Malen Malte

Ameiurus Melas (Black bullhead)

Kylskadad mal...

Hur hamnade jag här?! I ett akvarium i Göteborg hos Evamatte?

Ingen vet väl exakt vilka vägar jag vandrat. Men att jag kom med karpar från Polen innan jul till Tovemattes jobb, det är säkert.  Där låg jag på krossad is som en bifångst, i flera dagar. Det klart att de trodde att jag var död när de hittade mig i issörjan. Men jag piggade på mig! Och fick följa med till Mariannelund och fira jul och träffa Evamatte som jag skulle bo hos. Hon köpte ett akvarium till mig som jag flyttade in i strax innan nyår. Så nu bor jag i Göteborg.

 

Det tog ett bra tag innan jag lyckades lista ut vilken typ av mal Malte är. H*n (vet ju inte kön) var skadad och jag trodde att fenorna skulle vara röda och att piggarna vid fenorna tillhörde arten, det gjorde det inte. En professor inriktad på malar i USA lyckades artbestämma Malte. Det är en Ameiurus Melas, en nordamerikans mal.

Eländiga "vita-prick-sjukan"

Malte blev sjuk, svamp och vita prickar. Men efter medicinering blev Malte frisk. Nu äter han bra och verkar trivas men ett större, mycket större akvarium skulle både Malte och jag tycka om. Men var ska jag ha det?

 

 

 

Malte kommer att växa rätt mycket mer. Arten kan bli över 60 cm, men knappast i akvarium. Malte är lite drygt 20 cm nu.

Bli kompis med Malte på facebook!
(C) Copyright 2004
Senast uppdaterad
2008-04-10 19:36